Maandazi - zanzibarskie pączki
Przygotowanie: 20 minut
Oczekiwanie: ok. 5 godzin
Smażenie: 15 minut
Porcja: 510 kcal
Składniki na 6 porcji

Opublikowano: 12.02.2007, 18:01
Reklama
● 1 i 1/2 szklanki (30 dag) mąki pełnoziarnistej
● 5 łyżek cukru
● 150 ml mleka kokosowego
● łyżka grubo mielonego kardamonu
● łyżka drożdży
● olej do smażenia
Składniki (z wyjątkiem oleju) wymieszać i wyrobić na gładkie ciasto. Odstawić na 4-5 godzin w ciepłe miejsce, aż podwoi swoją objętość.
Ponownie zagnieść i rozwałkować na placek grubości około 1 cm. Z ciasta wyciąć trójkąty (bok ok. 3 cm) i odstawić na 15 mindo wyrośnięcia. Smażyć w głębokim tłuszczu na złoto.
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Historie
„Rywalizowałam z teściową o najlepsze pączki na tłusty czwartek. Chciałam zabłysnąć, a zamiast tego wstydzę się do dziś”
24.02.2025, 08:30
Znaki zodiaku
Wskazano 3 znaki zodiaku, które tłusty czwartek spędzą na bogato. Poczują się jak pączki w maśle
24.02.2025, 15:24
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Restauracja Mezalians z Kołobrzegu wśród najpiękniejszych na świecie
Współpraca reklamowa
Prosto z BBC Proms w Bristolu na Future Festival we Fromborku
Współpraca reklamowa
Co zabrać na wakacje z dzieckiem?
Współpraca reklamowa












