Owsianka z owocami – płatki owsiane zalewamy wrzątkiem i dodajemy do niego pokrojone owoce suszone – morele, śliwki, figi oraz migdały i orzechy. Na koniec możemy dodać do całości jogurt naturalny i odrobinę miodu.

Muffinki z jajkiem – do formy do pieczenia muffinek wkładamy na dno kawałek chleba, owijamy foremkę dookoła plasterkiem wędliny i wbijamy jajko. Przyprawiamy je na górze solą i pieprzem i zapiekamy przez ok 507 min.

Jogurt z owocami – jogurt naturalny wlewamy do miseczki i dorzucamy do niego sezonowe owoce ( świetnie sprawdzają się maliny, truskawki czy borówki) możemy dodać także granolę lub musli.

Omlet – ubijamy białka z 2 jajek na sztywno, następnie dodajemy do nich żółtka i delikatnie mieszamy, przyprawiamy szczyptą soli. Omlet smażymy kilka minut z każdej strony. Podajemy go z domowymi konfiturami oraz owocami, lub w wersji na słono z wędliną i pomidorami.