Sałatka wielkanocna Magdy Gessler: wstążki z rzepy, ogórka i salcesonu. Nietypowe połączenie, które zachwyca smakiem!
Ta sałatka wielkanocna Magdy Gessler jest naprawdę wyjątkowa. Połączenie rzepy, ogórka i salcesonu z pewnością zaskoczy was samych i wszystkich zgromadzonych przy świątecznym stole. Poznajcie sposób, w jaki danie przygotowuje sama mistrzyni kuchni!

Nie wiesz, czym możesz zaskoczyć swoich gości? To niewielkie danie lub dodatek do obiadu wielkanocnego z pewnością zrobi wrażenie na twoich gościach! Ta sałatka wielkanocna Magdy Gessler jest niezwykle prosta, a jej przygotowanie zajmie ci maksymalnie 20 minut!
Sałatka wielkanocna Magdy Gessler: wstążki z rzepy, ogórka i salcesonu - przepis
Składniki:
- 4 duże rzepy
- 2 ogórki l jabłko
- sok z cytryny
- 200 g salcesonu
- 4 łyżki chrzanu
- 2 łyżki oliwy
- cukier
- szczypiorek
- sól
- pieprz
Wykonanie:
Rzepy obrać. Razem z ogórkami opłukać, pokroić tak, by uzyskać długie i szerokie paski (najlepiej użyć obieraczki do jarzyn). Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne, miąższ pokroić w grube plastry, skropić sokiem z cytryny. Salceson pokroić w cienkie paski. Chrzan wymieszać z oliwą. Doprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem. Składniki sałatki ułożyć na talerzu. Polać sosem i posypać drobno posiekanym szczypiorkiem.
WIĘCEJ ŚWIĄTECZNYCH PRZEPISÓW MAGDY GESSLER:
Przepis na szparagi "całe zielone" Magdy Gessler. To świetny pomysł na przystawkę lub dodatek do wielkanocnego obiadu
Chrupiące szparagi z lekkim sosem to doskonałe danie, które śmiało możecie zaserwować gościom podczas wielkanocnego spotkania. Ten przepis na szparagi "całe zielone", którego autorką jest Magda Gessler bije rekordy popularności. Sprawdźcie go również wy!
Babka rumowa w różowym lukrze według przepisu Magdy Gessler. Jak zrobić różowy lukier bez barwników?
Babka rumowa w różowym lukrze według Magdy Gessler to ciasto idealne na Wielkanoc. Jest wilgotna, miękka, pełna słodkich rodzynek nasączonych rumem, a przepis na nią jest tak prosty, że wykonacie go bez problemu nawet, jeśli nie macie dużego doświadczenia w pieczeniu ciast. Co ważne - lukier jest w stu procentach naturalny i obłędnie pyszny!
Jajka faszerowane całkowicie po polsku według przepisu Magdy Gessler. Takie jajka faszerowane na Wielkanoc to niebo w gębie!
Jajka faszerowane według Magdy Gessler podbiją serca i podniebienia waszych najbliższych. To przepis na Wielkanoc, ale będziecie chcieli jeść je cały rok!