● 2 łyżki oliwy
● cebula
● czerwona fasola z puszki (40 dag)
● 2 łyżki koncentratu pomidorowego
● pokrojone pomidory z puszki (40 dag)
● czerwona papryka
● kukurydza z puszki (25 dag)
● 25 dag wołowiny
● 2 szklanki bulionu mięsnego
● 3 łyżki natki pietruszki
● cayenne
● sól, pieprz

■ Paprykę umyć, przeciąć na pół, oczyścić z pestek, pokroić w cienkie paski. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Mięso pokroić w cienkie paski. W garnku rozgrzać oliwę. Podsmażyć cebulę, ale jej nie rumienić. Wrzucić mięso, paprykę, chwilę smażyć, mieszając. Dodać koncentrat, wlać pomidory z sokiem. Zagotować.
■ Fasolkę i kukurydzę starannie osączyć, wrzucić do rondla. Wlać bulion, przyprawić solą, pieprzem i cayenne. Zagotować. Gotować na małym ogniu około 20 minut. Podawać z natką pietruszki.