● 4 filety z pstrąga
● listek laurowy
● sok z 2 cytryn
● szklanka białego wina
● 6 ziaren pieprzu
● 25 dag buraków ćwikłowych
● 10 dag kuskusu
● 2 szalotki
● czerwona papryczka chili
● łyżka masła
● 25 dag groszku cukrowego (mrożonego)
● 25 dag fasolki szparagowej (mrożonej)
● 2 małe cukinie
● 2 ząbki czosnku
● 4 łyżki oliwy
● sól, pieprz

Kuskus zalać gorącą wodą, tak aby go całkowicie przykryła. Odstawić, żeby wchłonął płyn. Rybę oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z 1 cytryny. Buraki umyć, obrać, pokroić w paski.
Papryczkę chili przepołowić, usunąć nasiona, posiekać. Szalotki obrać, posiekać, zeszklić na maśle. Dodać buraki, dusić razem 5 minut, wymieszać z chili i kuskusem, przyprawić solą i pieprzem. Na ryby od strony skóry nakładać farsz, zrolować i umocować wykałaczkami.
Szklankę wody, wino, liść laurowy, ziarna pieprzu i sól gotować 15 minut. Roladki położyć na sicie, włożyć do wywaru na 6–8 minut.
Cukinie umyć. Groszek wrzucić do osolonego wrzątku, blanszować 5 minut. Fasolkę umyć i blanszować