PORCJA: 205 kcal
PRZYGOTOWANIE: 25 minut

NA 4 PORCJE:
2 dymki
po kawałku trawy cytrynowej i korzenia imbiru
strączek chili
360 ml mleka kokosowego
250 ml bulionu
l400 g filetów z morskiej ryby
200 g mrożonej mieszanki owoców morza
łyżka pasty sambal oelek
sos rybny
brązowy cukier
sok z limonki
2 łyżki posiekanej kolendry

Dymki drobno pokroić. Imbir obrać i razem z trawą posiekać. Chili opłukać, usunąć pestki, posiekać. Mleko kokosowe gotować ok. 10 minut razem z bulionem, dymką, imbirem, trawą cytrynową i chili. Wrzucić pokrojoną w kawałki rybę, rozmrożone owoce morza, dodać pastę sambal oelek, sos rybny i cukier do smaku. Gotować jeszcze 10–15 minut. Zupę doprawić sokiem z limonki i posypać kolendrą.