● 2 szklanki mleka
● 1/2 szklanki kaszki manny
● 2 białka
● 1/2 szklanki (10 dag) cukru
● skórka otarta z cytryny
● po 2 duże truskawki i morele
● kilka kostek białej i ciemnej czekolady
● listki mięty i melisy

Kaszkę namoczyć w szklance mleka. Resztę mleka zagotować, dodać kaszkę i gotować 10 min na małym ogniu, mieszając. Gorącą zmiksować ze skórką cytryny. Ostudzić.
Białka ubić. Wsypać cukier, ubijać na parze, aż masa zgęstnieje. Zdjąć z ognia i dalej ubijać, aż do ostygnięcia. Masę bezową połączyć ze zmiksowaną kaszką.
8 małych kubeczków (np. po Danonkach) wypełnić masą. Wstawić do lodówki na 2-3 godz.
Wyłożyć na talerze. Na wierzchu "nóżek" ułożyć czapeczki z truskawek i połówek moreli. Patyczkiem zanurzonym w roztopionej czekoladzie narysować kropki na kapeluszach grzybków. Udekorować listkami mięty i melisy.