● po 10 dag poziomek oraz jagód
● brzoskwinia
● 1/2 l mleka
● 2 dag żelatyny
● 1/2 laski wanilii
● 4-5 łyżek (7,5 dag) cukru
● 25 dag waniliowego serka homogenizowanego

Poziomki i jagody opłukać, osuszyć. Brzoskwinię sparzyć, obrać ze skórki, przekroić, usunąć pestkę, miąższ pokroić w małą kostkę.
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wrzątku. Mleko zagotować z przekrojoną na pół laską wanilii oraz cukrem. Wanilię wyjąć. Żelatynę wlać do mleka, wymieszać (mikserem). Ostudzić i dodać serek oraz przygotowane owoce.
Galaretkę wlać do filiżanek albo foremek. Odstawić do lodówki na 3-4 godziny do zastygnięcia. Wyłożyć na talerzyki, udekorować.