Składniki na 4 porcje:

  • 40 dag wątróbki cielęcej
  • 40 dag mrożonej zielonej fasolki szparagowej
  • ząbek czosnku
  • pęczek natki pietruszki
  • 2 łyżki oliwy
  • łyżka masła
  • 2 łyżki mąki
  • sól, pieprz

Mąkę wymieszać ze szczyptą soli i pieprzu. Wątróbkę pokroić na plasterki, obtoczyć w mące z przyprawami, nadmiar strząsnąć. Masło i połowę oliwy rozgrzać na patelni, włożyć wątróbkę, smażyć po ok. 2 minut z obu stron. Czosnek obrać, posiekać. Natkę opłukać, posiekać. Pozostałą oliwę rozgrzać w rondlu, włożyć fasolkę szparagową, czosnek i natkę, dusić pod przykryciem ok. 15 minut. Przyprawić. Dodać wątróbkę, wymieszać. NASZA RADA:: Wątróbkę z fasolką szparagową najlepiej podawać z ziemniakami, np. z purée ziemniaczanym z czosnkiem.