Składniki na 4 porcje:

  • filet z piersi kurczaka
  • ocet balsamiczny 
  • łyżka oleju sezamowego 
  • 2 łyżki oleju 
  • 1/2 główki kapusty pekińskiej 
  • sos sojowy
  • 1-2 papryczki czuszki 
  • 300 g makaronu 
  • 80 g orzechów ziemnych 
  • sól
  • pieprz

Mięso pokroić w paseczki. Skropić łyżką octu balsamicznego i połową oleju sezamowego. Marynować 30 minut. Usmażyć na mocno rozgrzanym oleju. Wyjąć. Osączyć na bibule.

Kapustę pokroić w paseczki. Podsmażyć na tłuszczu po mięsie. Doprawić solą, pieprzem, sosem sojowym, olejem sezamowym i octem balsamicznym. Papryczki po opłukaniu i usunięciu pestek pokroić w cienkie krążki.

Makaron ugotować, odcedzić. Wymieszać z mięsem, kapustą i papryczkami. Doprawić solą i pieprzem.

Orzechy posiekać. Podprażyć na suchej patelni. Posypać nimi potrawę.