• 60 dag piersi indyka
  • pomidorki koktajlowe
  • po jednej papryce zielonej i żółtej
  • 2 duże cebule
  • sok z 1/2 cytryny i 1/2 pomarańczy
  • suszone śliwki bez pestek
  • 1/3 szklanki oliwy
  • musztarda grillowa
  • przyprawa do grilla

Oliwę wymieszaj z sokami i łyżką musztardy grillowej. Mięso umyj, osusz pokrój na kwadraty, włóż do miseczki z marynatą, wymieszaj. Marynuj je 2 godz., od czasu do czasu przemieszaj. Papryki umyj, oczyść i pokrój w szerokie paski, w każdy zawiń pomidor. Cebule obierz i pokrój na ćwiartki. Na patyczki szaszłykowe nabijaj kolejno kawałek mięsa, cebulę, ślwkę, paprykę z pomidorkiem, mięso itd. Szaszłyki oprósz przyprawą do grilla. Grilluj ok. 15 min.