Sernik na zimno z galaretką
Porcja: 307 kcal
Przygotowanie: 30 minut
Na 4 porcje
Gotowy biszkopt
Krem:
- 2 tabliczki białej czekolady
- 500 g dwukrotnie mielonego twarogu
- 180 ml kremówki
- 4 łyżeczki żelatyny
Dekoracja:
Zobacz także:
- 2 opakowania galaretki truskawkowej
- 200 g mrożonych truskawek
Czekoladę roztopić na parze. Ser zmiksować. Miksując, dodawać stopniowo czekoladę. 2 łyżki kremówki podgrzać. Rozpuścić w niej żelatynę i wystudzić. Połączyć z masą czekoladowo-serową. Resztę kremówki ubić. Dodać do masy, wymieszać. Krem rozsmarować na cieście. Schłodzić. Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu. Gorącą galaretką zalać mrożone truskawki. Gdy wystygną, wstawić na 10 minut do lodówki. Następnie przemieszać i przełożyć na ciasto. Odstawić na 3–4 godziny do lodówki.