PORCJA: 460 kcal

PRZYGOTOWANIE: 40 minut

Na 12 porcji

Spód:

  • 150 g herbatników
  • 50 g masła

Wypełnienie:

  • 2 tabliczki białej czekolady
  • szklanka kremówki
  • 300 g mascarpone
  • 200 g mieszanki owoców leśnych (jagód, malin, borówek)
  • 1/2 opakowania galaretki jagodowej

Herbatniki pokruszyć i wymieszać z masłem. Masą wylepić wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Kremówkę ubić. Wymieszać z mascarpone i wystudzoną czekoladą. Tak przygotowaną masę rozłożyć na cieście. Wstawić do lodówki na 2 godziny. Owoce opłukać, osuszyć. Rozłożyć na deserze. Odstawić ponownie na godzinę do lodówki. Galaretkę przygotować według instrukcji na opakowaniu. Gdy zacznie lekko tężeć, zalać nią owoce. Chłodzić co najmniej 4 godziny. Deser podawać schłodzony.