Składniki:

  • 1/2 opakowania makaronu sojowego
  • 2 małe jajka
  • sól
  • olej słonecznikowy
  • olej sezamowy
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • papryczka chili (bez pestek)
  • 1/2 opakowania mrożonej mieszanki warzyw chińskiej
  • filet z piersi kurczaka
  • szczypior z dymki
  • szklanka kiełków (może być mung z puszki)
  • posiekana kolendra

sos:

  • po 3 łyżki sosu sojowego i ostrygowego
  • cukier i sok z cytryny do smaku


Makaron przyrządzamy wg przepisu na opakowaniu. Jajka roztrzepujemy z odrobiną soli, wylewamy na lekko natłuszczoną, rozgrzaną patelnię i smażymy omlet, odkładamy. W woku mocno rozgrzewamy łyżkę oleju sezamowego, wrzucamy posiekany czosnek, smażymy. Dokładamy pokrojoną w cienkie krążki papryczkę chili, dorzucamy kolejno: warzywa (zamrożone) i smażymy 2 min, pokrojone w paski mięso i smażymy, aż złapie kolor z każdej strony, osączony makaron, kiełki i sos wymieszany z podanych składników, mieszamy i smażymy 1 min. Dokładamy porwany na kawałki omlet, smażymy kilkanaście sekund. Przed podaniem posypujemy szczypiorem i kolendrą.
 
CERAMICZNY WOK 50% TANIEJ
Specjalna oferta dla czytelników Claudii
Cena regularna 109 zł
Cena promocyjna 54,50 zł
 
Zadzwoń i zamów:
Tel. 22/ 512 54 31
www.daniezwoka.pl