SKŁADNIKI NA 12 PORCJI

  • 2 duże serki waniliowe (60 dag)
  • cukier waniliowy
  • galaretka brzoskwiniowa lub cytrynowa
  • 3 łyżki żelatyny instant
  • 30 dag malin
  • 5 brzoskwiń
  • 20 dag podłużnych biszkoptów

Galaretkę rozpuścić mieszając w 1 i 1/2 szklanki gorącej wody, wystudzić. Owoce opłukać. Brzoskwinie sparzyć, obrać, pokroić w kostkę.
Żelatynę rozpuścić w 4 łyżkach gorącej wody, zmiksować z serkami i cukrem waniliowym. Dodać maliny i brzoskwinie, wymieszać.
Podłużną formę wyłożyć folią, nałożyć masę serową. Na wierzchu ułożyć biszkopty, zalać je tężejącą galaretką. Sernik wstawić na co najmniej godzinę do lodówki.