SKŁADNIKI NA 8 PORCJI

  • główka sałaty radicchio
  • puszka brzoskwiń
  • 2 łyżki marynowanego zielonego pieprzu
  • 30 dag sera rokpol
  • 2 łyżki orzeszków piniowych
  • 4 łyżki octu jabłkowego
  • 6 łyżek oleju
  • listki mięty do dekoracji
  • sól, pieprz

Orzeszki piniowe uprażyć na suchej patelni. Brzoskwinie osączyć z syropu, 4 połówki zmiksować z octem jabłkowym, szczyptą soli i pieprzu.
Zielony pieprz osączyć z marynaty, posiekać, wymieszać z olejem, dodać do puree brzoskwiniowego. Resztę owoców pokroić w cząstki. Ser pokruszyć na spore kawałki.
Liście sałaty opłukać, wymieszać z kawałkami brzoskwiń, serem i orzeszkami. Udekorować listkami mięty. Sosem lekko skropić sałatkę, resztę podać w sosjerce.