● 25 dag spaghetti
● cebula
● opakowanie rukolii (10 dag)
● 2 łodygi selera naciowego
● 6 pomidorków koktajlowych
● 6 suszonych pomidorów Sacla
● Mozzarella Mini Granarolo (12,5 dag)
● 2 łyżki orzechów pinii lub włoskich
● 2 łyżki octu balsamicznego
● 4 łyżki oliwy extra virgin Carapelli
● sól, pieprz

Makaron ugotować (8 minut) al dente w osolonym wrzątku.
Cebulę obrać, pokroić w półplasterki. Rukolę opłukać, osączyć, osuszyć. Seler umyć, obrać z twardych włókien, pokroić w plasterki. Pomidorki koktajlowe umyć, przepołowić. Suszone pomidory osączyć, pokroić na paseczki. Mozzarelki osączyć, przepołowić. Orzeszki uprażyć na patelni.
Ocet balsamiczny wymieszać z oliwą, solą i pieprzem.
Mozzarelki wymieszać z pomidorami świeżymi i suszonymi, selerem, cebulą i rukolą. Połączyć z lekko przestudzonym makaronem, polać sosem, wymieszać, posypać orzeszkami. Odstawić, aby smaki się połączyły.