● 25 dag kuskusu
● 2 dymki
● 2 ząbki czosnku
● po 1 papryce zółtej, czerwonej i zielonej
● pomidor
● ogórek małosolny
● pęczek natki pietruszki
● 1/2 pęczka mięty
● 5 dag czarnych oliwek bez pestek
● torebka sosu sałatkowego paprykowo-ziołowego WINIARY
● 3 łyżki oliwy
● sól, pieprz

Kuskus wsypać do miski, zalać taką ilością wrzącej wody, aby całkowicie ją przykryła. Odstawić, aż kuskus wchłonie płyn. Gdy ostygnie, rozkruszyć widelcem.
Czosnek obrać, posiekać. Ogórek pokroić w kostkę. Dymkę pokroić w słupki. Papryki umyć, oczyścić z pestek i pokroić w kostkę. Pomidor sparzyć, obrać, pokroić w kostkę.
Natkę i mięte opłukać, osuszyć i drobno posiekać. Warzywa, oliwki i zioła połączyć z kuskusem.
Sos przygotować wg instrukcji na opakowaniu i wlać do sałatki, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać.