● 8 dużych pomidorów
● 30 dag filetów z piersi kurczaka
● ząbek czosnku
● cebula
● 2 łyżki listków bazylii
● 4 łyżki oleju
● 1/2 szklanki bulionu warzywnego
● słodka papryka, sól, pieprz

Filety z piersi kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w małą kostkę. Oprószyć słodką papryką, solą i pieprzem. Cebulę i czosnek obrać, posiekać.
Olej rozgrzać w rondlu, zeszklić cebulę z czosnkiem. Dodać kawałki kurczaka, wymieszać, obsmażyć ze wszystkich stron. Wlać bulion, dusić pod przykryciem ok. 10 minut. Odcedzić.
Pomidory umyć, delikatnie ściąć wierzchy. Środek wydrążyć, włożyć przyrządzonego kurczaka. Przykryć, oprószyć solą, posypać listkami bazylii.