SKŁADNIKI NA 4 PORCJE

  • opakowanie mrożonki Sałatka jarzynowa tradycyjna Hortex
  • 2 jajka na twardo 
  • 5 dag marynowanych grzybków
  • cebula 
  • ząbek czosnku 
  • 100 ml majonezu
  • 100 ml jogurtu naturalnego 
  • łyżeczka musztardy
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • sól, pieprz, cukier

Mrożone warzywa ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić, ostudzić.

Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Szczypiorek opłukać, posiekać. Cebulę i czosnek wymieszać z majonezem, jogurtem, musztardą i szczypiorkiem, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Jajka pokroić na plasterki. Duże grzybki pokroić na kawałki.

Warzywa i grzybki włożyć do salaterki, polać sosem, wymieszać, na wierzchu ułożyć jajka.