SKŁADNIKI NA 4 PORCJE
- opakowanie mrożonki Sałatka jarzynowa tradycyjna Hortex
- 2 jajka na twardo
- 5 dag marynowanych grzybków
- cebula
- ząbek czosnku
- 100 ml majonezu
- 100 ml jogurtu naturalnego
- łyżeczka musztardy
- 1/2 pęczka szczypiorku
- sól, pieprz, cukier
Mrożone warzywa ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić, ostudzić.
Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Szczypiorek opłukać, posiekać. Cebulę i czosnek wymieszać z majonezem, jogurtem, musztardą i szczypiorkiem, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Jajka pokroić na plasterki. Duże grzybki pokroić na kawałki.
Warzywa i grzybki włożyć do salaterki, polać sosem, wymieszać, na wierzchu ułożyć jajka.