• 6 płatów łososia norweskiego
  • 2 małe cukinie

Marynata:

  • po 1/2 łyżeczki posiekanego oregano i rozmarynu
  • 2 zmiażdżone ząbki czosnku
  • 1/4 szklanki oliwy
  • po łyżce sosu worcester, octu balsamicznego i soku z cytryny

Filety z łososia opłucz, osusz, pokrój na cienkie paski. Składniki marynaty wymieszajw misce, włoż do niej filety i marynuj godzinę. Cukinie umyj i pokrój wzdłuż na cienkie plastry, blanszuj 2 minuty we wrzątku, ostudź. Filety osącz z marynaty, pokrój na paski podobne jak plastry cukinii. Paski cukinii ułóż na filetach ryby i zroluj, zepnij wykałaczkami. Grilluj po około 10 minut z każdej strony, smarując podczas pieczenia marynatą.