• 1 kg cielęciny
  • puszka zielonego groszku (40 dag)
  • cebula
  • 2 marchewki
  • 6 łyżek przecieru pomidorowego
  • 1/2 l Rosołu wołowego WINIARY
  • 3 łyżki mąki
  • 2 łyżki oliwy
  • łyżka masła
  • sól, pieprz

Mięso pokroić w niedużą kostkę, oprószyć mąką. Marchewki obrać, pokroić w małą kostkę. Cebulę obrać, posiekać.
Oliwę i masło rozgrzać w rondlu, wrzucić mięso, obsmażyć ze wszystkich stron. Dodać marchewkę i cebulę, zalać rosołem, dodać przecier pomidorowy, wymieszać, dusić pod przykryciem 40 minut.
Wsypać groszek, gotować jeszcze 5 minut (jeśli potrzeba, dolać kilka łyżek rosołu). Przyprawić do smaku solą i pieprzem.