- 40 dag makaronu, np. rurki
- 15 dag wędzonego boczku
- 20 dag małych pieczarek
- 2 ząbki czosnku
- szklanka Bulionu grzybowego WINIARY
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- rozmaryn, sól, pieprz
Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody wg przepisu na opakowaniu, odcedzić.
Boczek pokroić w paski. Czosnek posiekać. Pieczarki obrać, pokroić.
Masło stopić w rondlu, wrzucić czosnek i boczek, podsmażyć. Dodać pieczarki, chwilę dusić.
Wlać bulion, dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać, przyprawić do smaku solą, pieprzem i rozmarynem, gotować 3 minuty.
Dodać makaron, wymieszać, chwilę podgrzać, przyprawić do smaku. Ew. udekorować ziołami.