• 40 dag makaronu, np. rurki
  • 15 dag wędzonego boczku
  • 20 dag małych pieczarek
  • 2 ząbki czosnku
  • szklanka Bulionu grzybowego WINIARY
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • rozmaryn, sól, pieprz

Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody wg przepisu na opakowaniu, odcedzić.
Boczek pokroić w paski. Czosnek posiekać. Pieczarki obrać, pokroić.
Masło stopić w rondlu, wrzucić czosnek i boczek, podsmażyć. Dodać pieczarki, chwilę dusić.
Wlać bulion, dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać, przyprawić do smaku solą, pieprzem i rozmarynem, gotować 3 minuty.
Dodać makaron, wymieszać, chwilę podgrzać, przyprawić do smaku. Ew. udekorować ziołami.