Składniki na 10 porcji

● 20 dag orzechów włoskich BAKALLAND
● 20 dag margaryny
● szklanka cukru
● torebka cukru wanilinowego
● 1 i 1/4 szklanki mąki
● 2 łyżeczki proszku do pieczenia
● 2 łyżki kakao
● 4 jajka
● 3 łyżki śmietany
● 15 dag migdałów BAKALLAND
● 3 białka
● 4 łyżki cukru pudru
● tłuszcz i tarta bułka do formy

Orzechy drobno posiekać . Margarynę utrzeć z cukrem, cukrem wanilinowym i jajkami na puszystą masę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao. Stale mieszając dodawać małymi porcjami do masy jajecznej. Dodać orzechy i wlać śmietanę.
Dobrze wymieszane ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką formy, wyrównać nożem. Piec 45 minut w temperaturze 180°C.
Migdały sparzyć, obrać i zmielić. Białka ubić z cukrem pudrem na sztywną pianę, dodać migdały i wymieszać. Masę nałożyć do szprycy, ozdobić ciepły spód orzechowy. Piec jeszcze 15 minut w temperaturze 200°C.