Składniki na 12 sztuk 

● 3 szklanki mąki
● 1/2 szklanki cukru
● 3 dag drożdży
● szklanka mleka
● 3/4 kostki masła
● 2 jajka
● po 1/4 łyżeczki imbiru i cynamonu
● 10 dag rodzynek BAKALLAND
● łyżka pistacji
● łyżka kandyzowanej skórki pomarańczowej
● 3 łyżki brązowego cukru

Mąkę przesiać. Drożdże wymieszać z 1/2 szklanki ciepłego mleka i łyżką cukru, dodać do mąki, lekko zamieszać i odstawić na 20 min do wyrośnięcia.
Masło stopić i ostudzić (zostawić 4 łyżki), resztę wlać do zaczynu, dolać pozostałe mleko, wsypać resztę cukru, imbir, cynamon i wbić jajka. Wyrobić ciasto, przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut w ciepłe miejsce.
Wyrośnięte ciasto rozwałkować na prostokąt, posmarować resztą masła, posypać bakaliami. Zwinąć wzdłuż jak roladę, pokroić w plastry grubości ok. 3 cm i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić na 20 minut do wyrośnięcia. Zawijasy posypać brązowym cukrem i piec 20 minut w temperaturze 200°C.