• opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
  • 25 dag białego sera
  • 25 dag sera feta
  • por
  • 100 ml śmietany
  • 2 jajka,  2 łyżki masła
  • sól, pieprz

Ciasto francuskie lekko rozmrozić. Por oczyścić, przekroić wzdłuż, umyć i pokroić w plasterki.
Łyżkę  masła stopić na patelni, wrzucić por, przesmażyć.
Oba sery rozgnieść. Dodać śmietanę i por, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno, połączyć z nadzieniem serowym. Żółtko roztrzepać.
Ciasto rozwinąć. Filiżanką do herbaty i kieliszkiem wyciąć po 16 małych i dużych krążków.
Resztą masła natłuścić foremki na babeczki. Wylepić je większymi placuszkami, wykładając brzegi na zewnątrz. Nałożyć farsz i przykryć mniejszymi krążkami. Wierzch posmarować pozostałym żółtkiem.
Babeczki piec 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 220°C.