• 5 papryk
  • 10 dag sera feta
  • 5 dag tłustego białego sera
  • ogórek
  • łyżka czarnych lub zielonych oliwek
  • ząbek czosnku
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • łyżka jasnego octu winnego
  • sól, pieprz, bazylia

4 papryki umyć, Ściąć wierzchy (zachować), usunąć pestki. Ogórek opłukać. Jedną paprykę, ogórek i oba sery pokroić w kostkę, włożyć do salaterki, dodać oliwki.
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Oliwę wymieszać z octem winnym, czosnkiem i 1/2 łyżeczki soli. Przyprawić bazylią i pieprzem. Pokrojone warzywa i ser polać sosem, wymieszać.
Wydrążone papryki ułożyć na talerzu, napełnić sałatką i przykryć wierzchami.