● 3/4 kg żołądków kurczaka
● 20 dag ryżu
● 4 pomidory
● 2 cebule
● 3 strąki papryki w różnych kolorach
● 4 ząbki czosnku
● szklanka jogurtu naturalnego
● łyżka słodkiej papryki
● listek laurowy
● po 3 ziarna pieprzu i ziela angielskiego
● olej
● kminek, sól, pieprz

Żołądki przekroić na pół, dokładnie oczyścić, umyć, włożyć do rondla. Dodać sól, listek laurowy, ziarna ziela i pieprzu, zalać wodą, gotować ok. godziny. Odcedzić. Ryż ugotować w dużej ilości osolonej wody, osączyć.
Cebulę i czosnek posiekać. Papryki pokroić w małą kostkę, pomidory na kawałki. Olej rozgrzać w rondlu, zeszklić cebulę i czosnek. Dodać żołądki, przesmażyć. Dodać papryki, posypać słodką papryką, smażyć 10 minut. Dodać pomidory i ryż, poddusić. Wlać jogurt, przyprawić kminkiem, solą i pieprzem, wymieszać.