● 35 dag makaronu (najlepiej typu gniazdka)
● 1/2 kg serc kurczaka
● 2 cebule
● 20 dag pieczarek
● pęczek natki
● 1/2 szklanki bulionu warzywnego
● ząbek czosnku
● 2 łyżki masła
● olej
● sól, pieprz

Serca oczyścić, ugotować w osolonej wodzie (ok. 20 minut). Odcedzić. Pieczarki oczyścić, pokroić na plasterki. Cebule obrać, posiekać. Natkę grubo posiekać.
Masło stopić na patelni, zeszklić cebulę. Dodać pieczarki, podsmażyć. Dodać serca, posypać natką, przyprawić, smażyć kilka minut.
Makaron obgotować chwilę w osolonej wodzie, delikatnie wyjąć. Formę polać olejem, posypać posiekanym czosnkiem. Włożyć makaronowe gniazdka, na każdym ułożyć serca z pieczarkami, cebulą i natką. Podlać bulionem, zapiekać ok. 10 min w temp. 180°C.