Ciasto:

  • 25 dag mąki
  • 12,5 dag masła
  • 3 łyżki cukru
  • szczypta soli 
  • jajko

Masa serowa:

  • 15 dag masła
  • 75 dag twarogu
  • 3 jajka
  • 15 dag cukru
  • opakowanie budyniu śmietankowego w proszku
  • 3 jabłka
  • 3 dag płatków migdałowych
  • cukier puder

Ciasto: masło posiekać z mąką, dodać cukier, sól i jajko, szybko zagnieść ciasto. Owinąć folią, wstawić do lodówki na godzinę.
2/3 ciasta rozwałkować cienko, wyciąć okrąg o średnicy formy, włożyć do tortownicy. Nakłuć widelcem, piec 15 min w temp. 200°C. Formę wyjąć, ostudzić ciasto.

Masa serowa: jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać zmielony twaróg, budyń i stopione masło, dokładnie utrzeć. 
Resztę kruchego ciasta cienko rozwałkować. Wykleić nim bok tortownicy, dobrze połączyć z upieczonym wcześniej spodem. 
Wlać masę serową. Jabłka obrać, pokroić w ćwiartki, wykroić gniazda nasienne. Nakroić kilka razy od strony wierzchniej, ułożyć na cieście. Posypać migdałami, piec przez 45-50 min w temp. 180°C. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.