● 15 dag mąki
● 1 dag drożdży
● 4 łyżki cukru
● 6 łyżek mleka
● 2 żółtka
● łyżka masła
● 10 dag chudego twarogu
● łyżeczka skórki startej z cytryny
● 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
● 4 różnokolorowe jabłka
● 2 śliwki
● 5 dag zielonych winogron
● 3 dag borówek
● łyżka orzeszków piniowych

Mąkę wsypać do miski. Na środku zrobić dołek. Wkruszyć drożdże. Wymieszać z łyżką cukru, letnim mlekiem i odrobiną mąki. Odstawić na 15 minut. Następnie zagnieść z 2 łyżkami cukru, żółtkiem i masłem. Odstawić na 30 minut.
Drugie żółtko utrzeć z twarogiem, skórką z cytryny, łyżką cukru i mąką ziemniaczaną. Owoce umyć, oczyścić i pokroić w cienkie plastry lub na kawałki.
Wyrośnięte ciasto krótko zagnieść, rozwałkować, wykleić nim natłuszczoną okrągłą formę. Posmarować kremem serowym, obłożyć ozdobnie owocami, posypać orzeszkami piniowymi. Piec 20-25 minut w temperaturze 200°C.