● 40 dag makaronu, np. wstążki lub spaghetti
● 25 dag mrożonych brokułów
● 25 dag wieprzowiny, np. schabu
● 4 liście kapusty pekińskiej
● marchewka
● cebula
● 2 ząbki czosnku
● 2 łyżeczki świeżo startego imbiru
● 3 łyżki oleju
● 2 łyżki sosu sojowego
● sól, cukier

Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu, osączyć, przelać zimną wodą. Brokuły wrzucić do osolonego wrzątku, ugotować (ok. 10 min), osączyć.
Mięso pokroić w cienkie plasterki. Kapustę pekińską oczyścić, pokroić w paski. Marchewkę obrać, pokroić w słupki. Cebulę i czosnek obrać, posiekać.
Olej rozgrzać w woku lub na patelni. Wrzucić mięso, cebulę, czosnek i imbir, wymieszać, smażyć 3 min na ostrym ogniu. Dodać brokuły i kapustę pekińską, wymieszać, smażyć 1-2 minuty. Dodać makaron, wlać sos sojowy, wymieszać, przyprawić do smaku solą i cukrem, chwilę podgrzać.