● 4 duże cykorie
● 1/2 kg mielonego mięsa kurczaka
● 10 dag mrożonego groszku
● jajko
● 15 dag sera feta
● cebula
● 1/4 szklanki bulionu drobiowego
● 2 łyżki oliwy
● sól, pieprz
● tłuszcz do formy

Cykorie przekroić na pół, opłukać, usunąć głąbiki. Wyjąć kilka listków ze środka kolby, posiekać.
Cebulę obrać, posiekać, następnie zeszklić na oliwie wraz z cykorią i cebulą, dodać mięso, przyprawić solą i pieprzem. Przesmażyć, lekko ostudzić.
Groszek przelać na sicie wrzątkiem, osączyć. Mięso wymieszać z jajkiem, fetą i groszkiem.
Łódeczki z cykorii wypełnić farszem. Przełożyć do natłuszczonego żaroodpornego naczynia, podlać bulionem. Zapiekać 30 minut w temperaturze 180°C.