Składniki na 4 porcje

  • opakowanie mielonych kotletów sojowych (15 dag)
  • jajko
  • 1/2 kajzerki
  • kilka łyżek bulionu z kostki
  • cebula
  • opakowanie mrożonej mieszanki warzywnej
  • 2 dag masła
  • bułka tarta
  • olej
  • 1/2 łyżeczki cząbru
  • sól, pieprz

Proszek sojowy na kotlety zalać wodą zgodnie z opisem na opakowaniu, odstawić.
Kajzerkę namoczyć w bulionie. Cebulę obrać, posiekać, zrumienić na łyżeczce masła.
Do soi dodać odciśniętą bułkę, cebulę, jajko, przyprawić cząbrem, solą i pieprzem.
Dokładnie wyrobić, uformować okrągłe, płaskie kotlety, obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć z obu stron na oleju. Trzymać w cieple.
Mrożonkę ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić. Kotlety podawać z warzywami obłożonymi wiórkami masła.