● 1/2 kg pomidorów
● po 10 dag kukurydzy i zielonego groszku z puszki
● czerwona cebula
● ząbek czosnku
● 2 łyżki octu winnego
● 4 łyżki oleju
● łyżeczka musztardy
● 2 łyżki listków bazylii
● sól, pieprz

Czosnek obrać, posiekać. Posypać odrobiną soli, rozetrzeć. Wlać ocet winny, mieszać, aż sól się rozpuści. Wlać olej, dodać musztardę, dokładnie wymieszać, przyprawić pieprzem.
Kukurydzę i zielony groszek osączyć z zalewy. Cebulę obrać, pokroić w krążki. Groszek, kukurydzę i cebulę polać sosem, wymieszać, odstawić na 30 minut.
Pomidory umyć, pokroić w plastry i ułożyć na talerzu. Dodać wymieszane warzywa, posypać listkami bazylii.