● 3/4 kg młodych ziemniaków
● 1/2 kg mieszanego mięsa mielonego
● 15 dag zielonego groszku
● 2 cebule
● 2 ząbki czosnku
● po 1/2 szklanki bulionu warzywnego i przecieru pomidorowego
● 2 listki laurowe
● 2 łyżki oleju
● 2 łyżki słodkiej papryki
● sól, pieprz

Cebule i czosnek obrać, posiekać. Olej rozgrzać na patelni, zeszklić cebulę i czosnek. Dodać mielone mięso, wymieszać, smażyć kilka minut. Wlać bulion warzywny i przecier pomidorowy, oprószyć słodką papryką, wymieszać, dusić pod przykryciem 15 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ziemniaki wyszorować, włożyć do rondla. Dodać listki laurowe, zalać zimną wodą, osolić, gotować pod przykryciem 15 minut. Odcedzić, ostudzić, pokroić na plasterki po 1/2 cm grubości. Zielony groszek wsypać do osolonego wrzątku, gotować 5 minut, odcedzić. Wsypać do mielonego mięsa, wymieszać. Plasterki ziemniaków wymieszać z mielonym mięsem i zielonym groszkiem, oprószyć szczyptą słodkiej papryki.