● 25 dag kuskusu
● mały melon
● 1/2 arbuza
● po 15 dag porzeczek czarnych i czerwonych
● gruszka
● pęczek mięty
● kilka listków szałwii
● 2 łyżki cukru pudru
● łyżeczka cynamonu
● sok z 1 cytryny

Listki ziół oderwać od łodyżek, opłukać (kilka listków mięty zostawić do dekoracji). Zalać 2 szklankami wrzątku, przykryć, odstawić. Napar przecedzić, zalać nim kuskus i podgrzewać ok. 5 minut. Przykryć i odstawić, aż kuskus całkowicie wchłonie płyn.
Z melona i arbuza specjalną łyżką wyciąć kulki. Porzeczki umyć, widelcem oddzielić owoce od łodyżek. Gruszkę cienko obrać, następnie pokroić w kostkę.
Wszystkie owoce włożyć do miski i wymieszać z sokiem z cytryny, cukrem i cynamonem. Kuskus podawać z owocami w sosie cytrusowo-cynamonowym, udekorować miętą, ew. oprószyć cukrem.