Dla 4 osób

  • 4 okrągłe bułeczki (do hamburgerów)
  • 150 g grubego salami
  • 2 jajka
  • 150 g pieczarek
  • 4 łyżki mleka
  • 2 pomidory
  • łyżka masła
  • 100 g mozzarelli
  • 1/2 pęczka natki
  • sól

Jajka roztrzepać z mlekiem, doprawić szczyptą soli. Pieczarki umyć, osączyć, drobno pokroić. Podsmażyć na połowie rozgrzanego masła. Zalać jajeczną masą. Smażyć na wolnym ogniu, przechylając patelnią, by nieścięta masa spływała na dno. Omlet podzielić na 4 części. Pomidory umyć, razem z salami i mozzarellą pokroić w plastry. Bułki nadkroić, cienko posmarować masłem. Do środka włożyć salami, po porcji omletu i po plastrze pomidora oraz mozzarelli. Suto posypać natką.