Dla 4 osób

  • 8 kromek pieczywa żytniego

Pasta żółta:

  • 2 jajka na twardo
  • 200 g twarożku
  • dymka
  • sól, curry, biały pieprz
  • czerwona papryka

Pasta czerwona:

  • 200 g twarożku
  • łyżka naturalnego jogurtu
  • 2 łyżki keczupu
  • słodka mielona papryka
  • sól, pieprz
  • dymka

Pasta biało-zielona:

  • 250 g rokpolu
  • 3 łyżki śmietany
  • łyżka koperku
  • kilka orzechów włoskich (niekoniecznie)
  • sól, pieprz

Jajka posiekać. Wymieszać z 200 g twarożku i pokrojoną w kawałki dymką. Doprawić curry, solą i białym pieprzem. 200 g twarożku rozetrzeć z jogurtem i 2 łyżkami keczupu. Doprawić mieloną papryką, solą i pieprzem. Rokpol utrzeć ze śmietaną. Wymieszać z koperkiem i pokruszonymi orzechami.Doprawić. Pasty rozsmarować na pieczywie. Posypać natką, pokrojoną w kawałki papryką lub dymką.