Dla 8 osób

  • 2-3 opakowania chipsów
  • 3 opakowania twarożku
  • po puszce anchois i tuńczyka
  • 4 łyżki keczupu
  • 2 łyżki kaparów
  • 8 łyżek majonezu
  • 4 łyżki mielonych orzechów włoskich
  • chilli w proszku
  • 2 ząbki czosnku
  • jogurt naturalny
  • sok z cytrynypomidor
  • sól
  • pieprz

1) Opakowanie twarożku wymieszać z keczupem i połową majonezu. Doprawić solą i chilli.

2) Resztę twarożku wymieszać z jogurtem, posiekanym drobno czosnkiem i 3 łyżkami orzechów. Doprawić solą i pieprzem.

3) Tuńczyka zmiksować z połową kaparów i anchois. Wymieszać z resztą majonezu. Doprawić do smaku pieprzem, sokiem z cytryny i ewentualnie solą.

4) Dipy przełożyć do miseczek. Różowy udekorować pokrojonym w cząstki pomidorem, beżowy kaparami, biały posypać resztą orzechów. Podawać z chipsami.