● 12 dag masła
● 1/2 szklanki (10 dag) cukru
● torebka cukru waniliowego
● 1/2 łyżeczki cynamonu
● 2 jajka
● 7,5 dag mielonych orzechów włoskich
● 3/4 szklanki (12,5 dag) mąki
● łyżeczka proszku do pieczenia
● łyżka kakao
● 6 łyżek brązowego rumu
● 10 dag polewy czekoladowej
● około 20 połówek orzechów włoskich do dekoracji

Masło utrzeć na krem. Cały czas mieszając, stopniowo dosypywać cukier, cukier waniliowy, cynamon, jajka i orzechy. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Stopniowo do masy dolewać rum.
Ciasto podzielić na pół i upiec w porcjach na blasze wyłożonej pergaminem. Piec 25 minut w temp. 200°C. Polewę przygotować wg instrukcji na opakowaniu, polać nią ciasto, udekorować je połówkami orzechów.