Na 18 sztuk
Ciasto:

  • 2 szklanki mąki
  • kostka masła
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 2 żółtka
  • sól

Krem:

  • 2 szklanki mleka
  • torebka budyniu waniliowego
  • 2 łyżki cukru
  • 1/2 kostki masła
  • 9 brzoskwiń z puszki
  • truskawki
  • bita śmietana w sprayu

Ciasto: mąkę przesiać, dodać szczyptę soli, cukier, masło, posiekać. Wbić żółtka, zagnieść ciasto. Owinąć je folią i schładzać godzinę.
Rozwałkować ciasto na placek grubości 3-4 mm, przenieść na wałku na ułożone obok siebie foremki. Wylepić je ciastem, nadmiar odciąć. Ponakłuwać widelcem. Piec 12-15 minut w temp. 210°C.

Krem: z mleka, cukru i proszku ugotować budyń. Wystudzić mieszając, zmiksować z masłem. Babeczki wypełnić kremem. Nałożyć po połówce brzoskwini. Ozdobić bitą śmietaną i truskawkami.