Składniki:
500g mięsa wołowego
3 cebule
4 ząbki czosnku
kawałek świezego imbiru
opakowanie makaronu ryżowego
dymka
sól
anyż w gwiazdkach
pieprz
limonka
4 łyżki sosu sojowego
kiełki fasoli
małe kolby kukurydzy

Wołowinę pokroić w cienkie paski, zalać wodą (około 2 litry), dodać 2 łyżeczki soli, dwie gwiazdki anyżu, kilka ziarenek pieprzu, obrany czosnek i cebule pokrojoną na kawałki. Gotować na wolnym ogniu około godzinę. Jeśli zbiorą się tak zwane szumowiny - zebrać je sitkiem. Po godzinie dodać  przetarty świezy imbir, sos sojowy, sok z limonki i małe kolby kukurydzy. Gotowac jeszcze 30 min. Makaron przygotować wg przepisu na opakowaniu, włożyc do miseczek. Zalać gorącą zupą. Podawać posypane kiełkami i dymką.