Składniki na 6 porcji

● 10 dag wędzonego boczku
● cebula
● por
● marchewka
● łodyga
● 2 ziemniaki
● 10 dag fasolki szparagowej
● groszku 2 pomidory
● ćwiartka kapusty włoskiej
● 5 dag mrożonego
● 3 łyżki oleju
● 2 opakowania Zupy Ziemniaczanej Winiary
● łyżka posiekanej natki
● 3 łyżki startego parmezanu
● sól, pieprz

Boczek pokroić w kostkę. Cebulę obrać, posiekać. Por i seler naciowy oczyścić, pokroić w krążki. Marchewki oczyścić, umyć, pokroić w krążki. Fasolkę szparagową umyć, odciąć końce, pokroić na kawałki. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Liście kapusty oczyścić, umyć, poszatkować. Zupę ziemniaczaną przygotować według przepisu na opakowaniu. Olej rozgrzać w dużym garnku. Wrzucić boczek, przesmażyć. Dodać cebulę, zeszklić. Włożyć przygotowane warzywa, dusić pod przykryciem 10 minut. Zalać zupą, przyprawić, gotować 10 minut. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić na ćwiartki. Dodać wraz z groszkiem do zupy, gotować 5 minut. Posypać natką i parmezanem.