Składniki na 6 porcji 

  • 1 kg żeberek 
  • 3 łyżki miodu 
  • 3 łyżki oliwy 
  • 2 łyżki musztardy 
  • sok z 1 cytryny 
  • 8 łyżek soku ananasowego 
  • 6 łyżek keczupu 
  • słoik sosu musztardowego
  • sól, pieprz

Żeberka umyć, osuszyć, podzielić na kawałki (z 1 lub 2 kostkami), natrzeć solą i pieprzem.
Miód wymieszać z oliwą, musztardą, sokiem z cytryny, sokiem ananasowym i keczupem, przyprawić szczyptą soli i pieprzu.
Kawałki mięsa ułożyć w misce, polać marynatą, przykryć, wstawić na 2-3 godziny do lodówki.
Żeberka osączyć z marynaty, ułożyć na rozgrzanym ruszcie, grillować ok. 25 minut często obracając i smarując marynatą. Podawać z sałatką ze świeżych warzyw i sosem musztardowym.