SKŁADNIKI NA 4 PORCJE

  • 1/2 kg filetów z piersi indyka
  • 1 kg małych ziemniaków
  • duża marchewka
  • cukinia
  • 1/2 pęczka bazylii
  • kilka pomidorków czereśniowych
  • 3 łyżki mąki
  • olej
  • sól, pieprz

Ziemniaki obrać, wrzucić do osolonego wrzątku, gotować 10 minut, odcedzić. Ostudzić, przekroić wzdłuż na pół.
Filety umyć, rozbić, pokroić w dużą kostkę. Oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące.
Cukinię umyć, pokroić w plasterki. Marchewkę oczyścić, umyć, pokroić w słupki.
Pomidorki umyć, przekroić na pół. Listki bazylii opłukać, pokroić w paseczki.
Olej rozgrzać na patelni, wrzucić mięso, chwilę smażyć. Dodać ziemniaki, posypać bazylią, smażyć 5 minut.
Dodać cukinię, marchewkę i pomidorki, oprószyć pieprzem i solą, smażyć jeszcze 5 min.