Składniki na 6 sztuk

● 6 gotowych vol-au-vent (babeczek z ciasta francuskiego)
● 2 łyżki masła
● 10 dag wątróbek drobiowych
● 10 dag koźlarzy
● cebula
● wytrawnego wina i soku z cytryny

Wątróbki oczyścić, pokroić na małe kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Łyżkę masła rozgrzać na patelni, wrzucic wątróbki, usmażyć ze wszystkich stron. 
Grzyby oczyścić, pokroić na małe kawałki. Cebulę obrać, posiekać. Resztę masła stopić na patelni, podsmażyć cebulę i grzyby. Wsypać mąkę i natkę, wlać bulion, wino i sok z cytryny, mieszając zagotować. Dusić 5 min, przyprawić. Dodać wątróbki. Podgrzać. Babeczki podgrzać w piekarniku (ok. 5 minut) w temperaturze 220°C. Napełnić farszem.