Składniki na 4 porcje:

  • 4 plastry filetu z piersi indyka
  • 4 grube plastry sera gouda
  • duże czerwone jabłko
  • 2 łyżki mąki
  • 2-3 łyżki masła
  • sól, pieprz

Plastry indyka delikatnie rozbić, oprószyć solą, pieprzem i mąką. Jabłko umyć, wyciąć gniazdo nasienne, pokroić na plasterki. Masło stopić na patelni, włożyć plastry indyka, usmażyć z obu stron. Zdjąć z patelni, na połowie każdego kotleta ułożyć plaster sera i plasterki jabłka, nakryć drugą połową, mocno spiąć wykałaczką. Kotlety smażyć jeszcze 2-3 minuty, aż ser się lekko stopi. Podawać z ryżem. 
NASZA RADA: Filety możemy wyłożyć plastrem szynki i żółtego sera, panierować w jajku i tartej bułce, a następnie usmażyć na oliwie.