● 1/2 kostki (10 dag) masła
● 3 łyżki świeżej bazylii
● ząbek czosnku
● 2 łyżki oliwy
● łyżeczka pieprzu cayenne
● 1/2 szklanki czerwonego wina
● 30 dag piersi lub uda z indyka
● cukinia
● 8 plasterków boczku wędzonego
● kolba kukurydzy
● sól, pieprz

Czosnek obrać, posiekać, utrzeć z masłem, bazylią, solą i pieprzem.
■ Z wina, oliwy, pieprzu cayenne i soli przygotować marynatę. Mięso pokroić w dużą kostkę (2 cm), włożyć do marynaty na 1 godzinę.
Cukinię umyć, osuszyć. Pokroić wzdłuż na cienkie plastry i blanszować 3 minuty we wrzątku, osączyć.
Mięso wyjąć z marynaty i każdy kawałek zawinąć w plaster boczku i plaster cukinii. Kukurydzę obrać i pokroić na kawałki.
Na szpadki nabijać na przemian ruloniki z indyka i kukurydzę. Posmarować marynatą. Piec na grillu lub w piekarniku w temp. 190°C około 15 minut. Zdjąć z rusztu. Na kukurydzy położyć masełko.