● 30 dag wołowiny bez kości
● 2 łyżki oliwy
● łyżeczka suszonego tymianku
● łyżeczka papryki w proszku
● cukinia
● 2 małe cebule
● 8 pomidorków koktajlowych
● sól, pieprz

Oliwę wymieszać z tymiankiem, papryką w proszku i solą. Mięso pokroić na cienkie plasterki, zalać marynatą, odstawić na 15–20 min.
Cukinię umyć, oczyścić i pokroić na małe kawałki (na jeden kęs). Cebule obrać i pokroić w ósemki. Pomidorki umyć, osuszyć.
Kawałki cukinii owinąć plasterkami mięsa. Nadziewać na przemian z kawałkami cebuli i pomidorami na drewniane patyczki.
Szaszłyki ułożyć w natłuszczonej formie i posmarować marynatą. Piec 20 minut w temp. 180°C. Podawać z sałatką z kapusty.